Danmarksturneringen 2017

SekretariatetEliten, Klubnyheder

Danmarksturneringen 2017

Danmarksturneringen er en gennemgående hulspilsturnering, som spilles over tre weekender. Første weekend spilles i maj, anden weekend i juni og den sidste i starten af august.

Fredensborg stillede i år op med fem hold; tre herrehold, et damehold, samt et seniorhold.

  1. holdet, som i år spiller i 2. division, kom godt fra start med en sejr samt en delt match i den første weekend. Efter den anden weekend var holdet som minimum sikret overlevelse i divisionen, samt en mulighed for at vinde puljen og dermed spille om oprykning til 1. division. Sådan gik det dog ikke. Efter lørdagens resultater i den sidste spilleweekend var der søndag ikke andet end æren at spille for på udebane mod Asserbo, som allerede var sikret en førsteplads i puljen.
  2. holdet som i år spillede i 4. division startede med en sejr og et nederlag i første weekend. I anden weekend viste de sig overlegne og vandt 14-0 ude over Værløse samt sejrede over puljens andet stærke hold fra Asserbo. Dermed var oprykning, med godt spil i sidste weekend, stadig muligt. I den sidste weekend sikrede holdet sig en sejr om lørdagen, desværre gjorde Asserbo det samme. Dette betød, at Asserbo skulle sætte point til søndag, samtidig med at Fredensborg skulle vinde. Asserbo tabte meget overraskende ude mod Værløse, og Fredensborg vandt 12-2 ude mod Helsingør. Eftersom der i år ikke er oprykningsspil i 4. division, er 2. holdet nu klar til at spille i 3. division til næste sæson.
  3. holdet, som vi også kalder junioreliten, da holdet bruges som læring til de kommende stjerner, startede første weekend med to flotte sejre. Lørdagen i anden spilleweekend blev også til en sejr, desværre kom holdets første nederlag søndag ude mod Asserbo. Dermed var der spænding inden den sidste weekend. Da de unge drenge lørdag vandt 14-0 over Frederikssund, kunne de vinde puljen selv med et nederlag ude mod Hornbæk søndag. Holdet skulle dog som minimum bruge 6 point. Resultatet blev 8-6 til Hornbæk og 3. holdet er nu klar til at spille om oprykning til 5. division.

Damerne som spillede i kvalifikationsrækken skulle i år møde Hillerød, Gilleleje og Asserbo. Da Hillerød midlertidigt ikke kunne stille hold, blev puljen reduceret til 3 hold. Efter den første og anden weekend med sejre, kunne damerne i den tredje weekend sikre sig 1. pladsen i sin pulje med blot en sejr. Den kom allerede om lørdagen, og dermed kunne damerne tage til Gilleleje søndag med en sikker førsteplads i puljen om end dette blev til et nederlag. Dermed er damerne nu ligeledes klar til at spille oprykningsspil.

Seniorholdet, som i år spillede i 3. division, måtte desværre se sig slået både lørdag og søndag i den første weekend. Det blev desværre også til et nederlag lørdag i anden weekend. Med en ellers hård start for de rutinerede spillere, fik de med en overbevisende sejr søndag vind i sejlende. Den første var i hus, og oveni købet med en sejr på 12-2 hjemme mod Asserbo. Holdet fortsatte de gode takter om lørdagen i den tredje og sidste weekend. Denne gang med en 12-2 sejr på hjemmebane over Sorø, og da holdet spillede uafgjort ude mod puljens vindere fra Kokkedal om søndagen, er endnu en sæson i 3. division sikret.

På baggrund af disse resultater er Sportsudvalget godt tilfreds med årets præstationer. Et hold er allerede klar til oprykning og to hold er klar til at spille om oprykning i finalespillet. Dette er over forventning, og alle spillere kan være stolte af deres præstationer. Både 1. holdet og seniorerne sikrede sig endnu et år i deres respektive divisioner, hvilket klart også var målet. 1. holdet havde helt til sidste weekend mulighed for en førsteplads i puljen, og seniorerne kunne med en flot afslutning ånde lettet op. Stort tillykke til alle holdene og held og lykke i det kommende oprykningsspil.

Sigurd Akselsen – Udvalgsformand sportsudvalget