Banestatus, specielt om greens

Ulla PlesnerBanestatus, Klubnyheder

Vores greens har ikke været så gode som vi kunne ønske os i dette forår. Ingen er så kede af dette som vores green keepere og bestyrelsen. Nedenstående skal ikke ses som en bortforklaring af tilstanden, men mere som et forsøg på at begrunde hvorfor det er sket, og understrege at der gøres alt hvad der overhovedet er muligt for at forbedre tilstanden.
Vi håber greens meget snart vil leve op til medlemmernes og green fee spillernes forventning til banen, og håber alle kan nyde mange gode runder på banen.

Baggrund
På grund af mange arrangementer i efteråret, blev greens prikket alt for sent. Ansvaret herfor er udelukkende bestyrelsens. Greens blev først prikket ultimo oktober, hvilket er alt for sent. Foråret har så samtidig været det koldeste siden 1989, hvilket har forsinket vækst på greens.
Green keeperne gør hver eneste dag hvad de kan for at forbedre greens. Der er topdresset 4 gange mod normalt 2 gange på nuværende tidspunkt, der er prikket med tynde spyd 3 gange for at presse jorden så de store huller kunne lukke sig og greens er blevet rullet 2-3 gange om ugen.
Mange af hullerne har nu lukket sig, men der er stadig for store huller på specielt hul 6, 10 og 12. De huller der er nu, er ikke på grund af vinteren eller det kolde forår, men på grund af stankelbens larver, der kravler op af hullerne om natten og spiser græsset. Der findes ikke lovlige sprøjtemidler, der kan forhindre det, men vi forvneter at larverne vil være flyveklar og forsvinde i løbet af den kommende uge.

Hvorfor prikker vi så greens??
Formålet med prikning er at skabe luft til jorden og mindske filtlaget  (filt er en ophobning af døde rødder og græs der ikke opsamles, og som virker som en badesvamp, der holder på vandet – kommer der ikke luft vil greens blive sure og skabe giftige dampe der slår græsset ihjel).
Greens eftersås 3-4 gange om året.  så der hele tiden er friske græsplanter i greens.
I år vil vi forsøge at prikke greens allerede i uge 38, hvor der derfor ikke må aftales arrangementer i denne uge.

Venlig hilsen
Baneudvalget v/ Ulla Plesner