Information omkring ændringer i lokalregler på FGC

SekretariatetBanestatus, Klubnyheder

I forbindelse med implementeringen af de reviderede golfregler i Fredensborg Golf Club, har vi i Regeludvalget valgt at ændre de lokale regler samt i bane opsætningen. Lokalreglerne fremgår af scorekortet, er tilgængelig på hjemmesiden og endelig opslået i klubhuset.

Kort fortalt er der tale om følgende ændringer i forhold til tidligere:

  • Alle strafområder er markeret som røde
  • Nyt rødt strafområde bag greenen på hul 6
  • Stengærdet på hul 10, hul 11 og hul 12 er IKKE længere en integreret del af banen – nu ”ikke flytbar forhindring” lempelse uden straf ved gene for stance og sving.

Under de afholdte regelaftener er vi flere gange blevet konfronteret med problemstillingen omkring lempelsesmuligheder ved slag i mosen foran tee 58 på hul 13. For at give mulighed for at droppe med straf ifølge regel 17, har vi besluttet at følgende lokalregel er i spil fra d.d.

Hvis en bold er i strafområdet på 13. hul, herunder når det er en kendsgerning eller så godt som sikkert, at en bold, der ikke er fundet, blev liggende i strafområdet, har spilleren disse lempelsesmuligheder, hver med ét strafslag:

  • Tage lempelse efter Regel 17.1 eller
  • Som en ekstra mulighed droppe en bold efter regel 14.3 i droppezonen som udgøres af dagens teested på tee 49.

Straf for at spille en bold fra et forkert sted i strid med lokalregel: Generel straf efter Regel 14.7a.

Dagens teested er fra teestedsmarkeringene ved tee 49 og to køllelængder bagud som illustreret på billedet. Illustrationen er fra DGU’s generelle undervisningsmateriale.