Danmarksturneringen 2018

SekretariatetEliten, Klubnyheder

Sæsonen 2018 bød endnu engang på en masse spændende hulspilsmatcher, og weekender fyldt med gode drives og svære putts.

I Fredensborg Golfklub havde vi i 2018 tre herrehold og et damehold, der deltog.

  1. Holdet, der ligger i 2. Division, fik den optimale start på sæsonen med to hjemmebane sejre og en førsteplads i puljen. Lykken skulle dog ikke vare evigt. To hårde udebanekampe i anden spilleweekend betød desværre to nederlag, og dette betød, at herrerne både kunne rykke op og ned efter de to weekender. Sidste weekend var derfor alt afgørende, men trods et nederlag hjemme mod Mølleåen lørdag var Fredensborg sikret at blive oppe i 2. Division, da Frederikssund også tabte deres match. Årets sidste match blev en velspillet udebane sejr, der betød, at Fredensborgs herre førstehold sluttede som nr. 2 i puljen, kun overgået af det meget stærke Mølleåen mandskab.
  2. Holdet rykkede sidste år til 3. Division, men dette skulle desværre vise sig at være lidt af en mundfuld. 2. Holdet havde sendt nogle stærke spillere op i førsteholdets trup fra årets start, og på trods af ny tilkommende kræfter, skulle det vise sig at have stor betydning for årets resultat. Holdet startede med to hjemmebanekampe, men efter første weekend blev det kun til et enkelt point. Anden weekend blev ikke bedre, da det her blev til to udebane nederlag, et af dem skulle senere vise sig at blive vital for Fredensborgs sæson. Nederlaget til Nivå på 8-4, betød at Fredensborg var to point fra at blive oppe i 3. Division. I sidste weekend mødte Fredensborg lørdag Nivå hjemme, og her blev det til en 6,5-5,5 sejr. Nu var Fredensborg lige med Nivå, men desværre med en dårligere indbyrdes score. Da sidste match var spillet, var Nivå og Fredensborg stadig lige, og dette betyder, at Fredensborgs 2. Hold næste år skal spille 4. Division.
  3. Holdet, eller ung-eliten, spillede i denne sæson i 5. Division. De startede sæsonen med en enkelt hjemmebane sejr og et nederlag på udebane. Anden spille weekend bød på en storsejr og et nederlag til Dragør, der var puljens bedste hold set over hele sæsonen. Dette betød, at der kun var fire point fra top til bund inden sidste spilleweekend. Desværre mødte de unge Fredensborg spillere et meget oplagt Dragør hold i Fredensborg, og måtte indse, at de ikke kunne vinde puljen. Dog vandt de unge herrer årets sidste match ude mod Helsingør, der betød, at de endte på en flot andenplads i puljen.
  4. Damerne spillede i år i kvalifikationsrækken, og her mødte de Furesø, Værebro og Hørsholm. Furesø viste sig at være det stærkeste hold. De stillede med damer, der var meget over niveau for et almindeligt kvalifikationshold, hvilket betød, at de vandt samtlige af deres kampe overbevisende.
    Dette stoppede dog ikke Fredensborgs bedste dame/pige spillere fra at levere flotte resultater. Efter den første weekend havde Fredensborg nul point, men storsejre over Hørsholm i både anden og tredje spilleweekend, var nok til at dameholdet endte som nr. 3 i deres pulje. Et hold der i år har vist meget potentiale, og både udvikling af de ”gamle” Fredensborg spillere, og nytilkomne kræfter gør, at vi i Sportsudvalget har stor tiltro til et fremtidigt stærkt damehold.

På baggrund af disse resultater, er vi i Sportsudvalget generelt tilfreds. Vi kan se en positiv udvikling i talenter, og der er mange spændende kræfter på vej frem, der kan bidrage til et endnu højere niveau. På trods af 2. Holdets nedrykning, er vi overordnet tilfredse med resultaterne, to andenpladser og en tredjeplads, gør at de resterende hold på sikker vis holder sig i deres respektive puljer.

Vi ser frem til en god sæson i 2019, hvor der vil blive sat ekstra kræfter ind ift. 2. Holdet, og vi er ikke i tvivl om, at de er tilbage i 3. Division til sæsonen 2020.

Tore Engelhardt Juncker – Formand for Sportsudvalget.